با معرفی ۴ اثر؛ کتاب های طرح کتابخوان مرداد ۱۳۹۷ معرفی شد
کتابهای «فرشتهها هم عاشق میشوند»، «روی جاده ابریشم»، «مردی که اسرار زمین را میدانست» و «تنور» به عنوان منابع طرح کتاب خوان مردادماه ۱۳۹۷ معرفی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، طرح کتابخوان مرداد ماه ۱۳۹۷ با معرفی ۴ اثر «تنور و داستانهای دیگر» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی از انتشارات معین، مجموعه شعر «روی جادّه ابریشم شعر» سروده محمد قهرمان از انتشارات جمهوری، «فرشتهها هم عاشق میشوند» نوشته نعیمه اسلاملو از انتشارات تلاوت آرامش و «مردی که اسرار سرزمینها را میدانست» نوشته محمود پوروهاب از انتشارات مدرسه، به علاقهمندان مطالعه و کتابخوانی معرفی شد.
فرشتهها هم عاشق میشوند
نوشته: نعیمه اسلاملو
انتشارات: تلاوت آرامش
تعداد صفحات: ۴۱۶
»فرشتهها هم عاشق میشوند» حکایت خوشآوای عاشقی دهها فرشته صبوری است که در هجوم هیچ هیاهویی گم و بیاثر نمیشود و تا همیشه زیباترین نشانِ ارزشهای زن نجیب و شریف ایرانزمین را به همگان یادآوری میکند و از دلاور زنان استواری میگوید که لطیف و فرشتهوار عاشق میشوند و در راه عشق، ایستاده جان نثار میکنند.
این کتاب، بهزیبایی، تقابل ارزشهای اصیل دنیای شریف بانوان را با رنگولعابهای حبابین ساخته دست آدمیان در تابلویی چندتکه، اما منسجم برای مخاطب نکتهسنج به تصویر میکشد.
فرشته که پس از مدّتها مقاومت در برابر ازدواج، دل به مهر امیرحسین علوی میسپارد. در آستانه مادر شدن خبر بسیار ناگواری میشنود و همه خاطرات پیش از ازدواجش با امیرحسین تا آن زمان را در ذهنش مرور میکند تا اینکه...
با خواندن این کتاب پابهپای فرشته با دغدغهها، آرزوها و علاقههایش پیش میرویم و نقش مهم توکل راستین به خداوند را در همه امور زندگی این بانوی جوان حس میکنیم. حضور مؤثر خانم افتخاری بهعنوان الگویی عالم و عامل در پیشبرد مسیر اعتقادی و رفتاری فرشته بهعنوان شخصیت اصلی داستان مشهود و ملموس است.
این کتاب را که همراه با بسته «کتابخوان مردادماه» به کتابخانههای عمومی سراسر کشور رسیده است، مطالعه کنید و صدای رسای زنان ایثارگر و مؤثر در امنیت و عزّت کشورمان را از پس عصر تهاجم فرهنگی و شلوغی تکنولوژیهای ناایستا، در آرامش صفحات صمیمی کاغذیاش بازیابید.
تنور و داستانهای دیگر
نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
انتشارات: معین
تعداد صفحات: ۱۵۶
بعضی داستانها آنقدر لطیف و روحبخش است که هرچند سال هم که داشته باشی، میتوانی سوار بر بالهای قدرتمند خیال همراهشان به دوردستهای دلخواه سفر کنی، دوردستهایی که شاید هرگز پای جسمت به آنجا نرسیده؛ اما آنگونه با تو آشنا و صمیمیاند که گویی سالهاست با آنها معاشر و مأنوس هستی.
داستانهای «هوشنگ مرادی کرمانی» نویسنده شهیر و نامآشنای ایرانی از لطیفترین داستانهایی است که در حوزه ادبیات فرهنگ مردم ایران با زبانی ساده و خودمانی نوشته شده و نهتنها در کشور ما که در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد. نوشتههای ساده و کلام شیرین مرادی کرمانی، شناسنامه ادبیات معاصر کودک و نوجوان ایران در جهان است. جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن، جایزه کتاب سال ۱۹۹۴ کودکان و نوجوانان اتریش، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه دوازدهمین جشنواره فیلم فجر، جایزه مهرگان ادب، عنوان نویسنده برگزیده کشور کاستاریکا و جایزه خوزه مارتینی در سال ۱۹۹۵ از جمله جوایزی است که آثار این نویسنده بزرگ کرمانی به خود اختصاص داده است.
«تنور و داستانهای دیگر» شامل ۱۶ داستان کوتاه جذاب است که هریک دنیایی از عاطفه و احساس پیش روی خواننده میگشاید و پشیمانی از خواندن این کتابِ اثر هوشنگ مرادی کرمانی، خالق داستانهای مجید، محال به نظر میرسد.
در داستانهای کوتاه این کتاب، از نزدیک با محرومیتها، گذشتها، قناعتها، مهربانیها، سخاوتها، سادهدلیها، قهرها و آشتیهای مردمانی صمیمی، آشنا میشویم و البته زشتی تنگنظری، چشموهمچشمی و تقلیدهای کور و اعتقادات خرافی را نیز بهروشنی درک میکنیم. بسیاری از داستانهای کوتاه این مجموعه دستمایه فیلمهای سینمایی و داستانی موفق قرار گرفته است.
در بخشی از داستان «شیر» این کتاب میخوانیم: «تو کوچههای آبادی با همان کلاه میرفتم و مادرها از سر دیوار باغها و از پنجره خانهها نگاهم کردند. چشمشان که به من و کلاه نارنجی «بدبخت» میافتاد، فوری سرشان را پشت دیوار قایم میکردند... خواهر و برادرها هم نگاههای ناجوری به من و کلاهم میانداختند و هیچکس نبود که با من همدلی کند و بگوید مادر یا خواهر و برادر من است!»
«تنور و داستانهای دیگر» نان داغ سفره کتابخوانی کتابخوان مردادماه شده است؛ در اسرع وقت به کتابخانههای عمومی سراسر کشور مراجعه کنید و بهرهمندی از این خوان بابرکت را از دست ندهید.
روی جادّه ابریشم شعر
شاعر: استاد محمد قهرمان
انتشارات: جمهوری
تعداد صفحات: ۸۰۸
«روی جادّه ابریشم شعر» آخرین اثر شاعر بزرگ خراسان، چهره ماندگار و برجسته شعر و ادب فارسی مرحوم محمّد قهرمان است که بیتردید یکی از بهترین شاعران معاصر ایران است. ایشان غزل را صائبوار در سبک اصفهانی میسرود و در قالبهای دیگر شعری نیز، اشعاری محتوی مضامین عمیق را در زبانی ساده به گنجینه ادبیات معاصر فارسی هدیه داد.
قهرمان به زبان محلی خراسانی هم شعر میسرود و علاوه بر سرایش شعر به تصحیح آثار بزرگان شعر ادب فارسی همّت میگماشت. تصحیح «دیوان صائب تبریزی (۶ جلد)» یکی از چندین اثر ایشان در این زمینه است.
اشعار این استاد فقید در عین حال که اشعار بزرگان ادبیات کهن فارسی بهویژه شاعران سبک هندی (اصفهانی) را به خوانندگان متخصص حوزه شعر فارسی یادآوری میکند؛ نوآوری و خلاقیت بسیاری در مضمون و محتوا دارد که نمایانگر آشنایی و تسلط این شاعر فقید به نیازهای روز جامعه و تلاش ایشان برای ایجاد تناسب و تجانس با زمان زندگی خویش و حتّی نسل بعد از خود است.
این کتاب، اشعار مرحوم محمد قهرمان را بر اساس قالبهای غزل، رباعی، دوبیتی، قطعه و اشعار متفرقه، بخشبندی کرده است؛ اشعاری که بهروشنی نشان از آرامش روح پرحرارت شاعر جوان دهههای آغازین قرن ۱۴ هجری، در اواخر عمر باعزّتش، دارد. در چاپ دوم کتاب، آخرین سرودههای استاد نیز به سایر اشعار کتاب افزوده شده است.
بخشی از یک غزل این کتاب را با هم میخوانیم:
اگر که عشق به گردن نهد تو را صد جُرم
به جای حرف لبِ عذرخواه پیدا کن
به یاد عهد جوانی بجوش با پیری
هر آنچه شب زتو گُم شد، پگاه پیدا کن
اشعار استاد قهرمان، «روی جادّه ابریشم شعر» به کتابخانههای عمومی کشور رسیده است و در بسته کتابخوان مردادماه به مخاطبان گرامی معرفی شده است.
مردی که اسرار سرزمینها را میدانست؛ زندگینامه امام محمد باقر علیهالسلام
نویسنده: محمود پوروهاب
انتشارات: مدرسه
تعداد صفحات: ۱۳۲
نامش محمّد بود و سیرهاش محمدی، روزی که عطر لبخند خدا در زمین پیچید و لطف الهی آفتاب وجودش را به زمینیان هدیه کرد، چشم و چراغ پدربزرگ و پدر و همه اهالی خانه وحی شد. در دل کوچکش زخمهایی از ظلم عظیم کربوبلا به یادگار داشت و تا روزی که زهر کینه «هشام بن عبدالملک» وجود نازنینش را به تیر عداوت نشانه گرفت و فرزند خلف زینالعابدین علیهالسلام به عزیزان شهیدش در کربلا پیوست؛ همچنان قلب مهربانشان داغدار و بیقرار بود.
«مردی که اسرار سرزمینها را میدانست»، زندگی سراسر برکت پنجمین خورشید تابان از چهارده آفتاب درخشان آسمان عصمت و طهارت علیهمالسلام را از سوم صفر سال ۵۷ هجری در مدینه تا شهادت ایشان در ۵۷ سالگی با زبانی فصیح و دلنشین روایت میکند و در بخش پایانی کتاب، چهل سخن از سخنان عالمانه امام در قالب حدیث و روایت نقل میشود. نویسنده کتاب، محمود پوروهاب شاعر است و شاعرانگی و لطافت در خطوط این کتاب منثور، مشهود است.
پنجمین امام شیعیان به علم و دانشِ بسیار، شهره بودند و باقرالعلوم لقب گرفتند؛ آن بزرگوار موقعشناس در دوران ضعف حکومت خلفای اموی بهترین خدمات را در زمینه دانشافزایی و تربیت عالمان شیعی به مسلمانان ارائه دادند و دانشمندان بسیاری حاصل تربیت دینی و علمی آن امام هُمام هستند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «جابر با دستمالی لبهایش را پاک کرد. لبخند شادمانی بر صورت چروکیدهاش دوید. دست محمد باقر علیهالسلام را گرفت، به صورت خود مالید و بعد بر آن بوسه زد و گفت: رسول خدا صلیالله علیه و آله راست گفت که فرزندم باقرالعلوم را میبینی، سلام مرا به او برسان. بهراستی که تو شکافنده علومی.»
گفتنی است طرح کتابخوان ماه توسط کتابخانههای عمومی با هدف تبیین منویات رهبر معظّم انقلاب برای ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، دسترسی همگانی به کتاب، لزوم معرفی کتابهای مفید برای پرورش فکری آحاد مختلف مردم جامعه و همچنین ارتقای فضایل اخلاقی و فرهنگ عمومی از طریق مطالعه کتابهای مفید و فاخر، در سطح کشور اجرا میشود.
در طرح کتابخوان ماه، برای هر ماه ۴ عنوان کتاب از بین کتابهای تازه منتشر شده، برای اقشار و سلایق گوناگون مردم و در موضوعات و مناسبتهای متنوع مانند (سبک زندگی ایرانی اسلامی، ازدواج، تربیت فرزند، اخلاق اجتماعی، خانواده، سلامت، کودک و نوجوان، علمی و دینی و...) انتخاب و به منظور ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و تحقق دیگر اهداف طرح، کتابها در قالبها و روشهای مختلف نظیر پوستر، خلاصهنویسی، کتابچه، فلش و کلیپ، معرفی شده و با محوریت آن ۴ کتاب فعالیتهای کتاب محور متنوعی مثل جلسات نقد کتاب، مسابقات کتابخوانی و... انجام میگیرد.
علاقهمندان برای حضور در جلسات نشست کتابخوان میتوانند به نزدیک ترین کتابخانه محل خود مراجعه کنند.
- ۹۷/۰۵/۰۳